Поки Ваше авто в роботі, Ви можете попити каву/чай та відпочити або попрацювати з безкоштовним Wi-Fi.

Повернутися в блог

Як часто потрібно міняти щітки склоочисника?

замена щёток дворников

В автомобілі кожна деталь має свій термін служби. Це відноситься і до двірників, тобто до щіток склоочисника. Але скільки їх можна експлуатувати і коли потрібно міняти? Давайте розберемося, як часто міняти двірники (щітки склоочисника).

 

Коли потрібно міняти щітки двірників?

Періодична заміна щіток склоочисника потрібна будь-яким моделям. Вони можуть бути безкаркасними, гібридними або каркасними. У будь-якому випадку, в конструкцію буде входити гумка, яка і схильна до найбільшого зносу.

Гумова частина ще називається лезом щітки. Саме вона дозволяє видаляти рідину з поверхні скла. Зрозуміло, що гума при цьому стикається не тільки з водою або рідкими опадами, але і з пилом, дрібним сміттям, різними хімічними складами. В результаті такого контакту вона стає пористою, розтріскується і поступово руйнується. У пористу гумку легше набиваються пісок і бруд. Тут вже потрібна заміна гумок на щітках склоочисника, адже інакше такий аксесуар буде сильно дряпати скло, руйнуючи його. Саме для того, щоб захистити скло, і замінюють цю невелику деталь.

Як часто потрібна заміна задньої щітки склоочисника? Сьогодні автомобілі пересуваються в завантаженому трафіку, та й повітря в місті стало брудніше. Це означає, що на скло осідає більше пилу, бруду і дрібного сміття. Автомобілісти і самі можуть бачити, наскільки брудне скло після проїзду по трасі або після нічної стоянки. Після заміни скла щітки змінюються обов’язково, так як старі просто подряпають нову поверхню.

 

Як часто треба міняти двірники:

  • замінювати щітки треба раз в 4 або 8 місяців;
  • або замінювати їх перед початком зимового і літнього сезону;
  • а також дуже важливо встановити нові щітки після заміни лобового скла, тому що це дозволить зберегти покриття скла надовго.

Ознаки того, що настав час замінити щітки склоочисника

Двірники для авто деяких брендів мають на спойлерах безкаркасних щіток маркер зносу. Ця мітка робиться виробниками спеціальною фарбою. Перш ніж замінити двірники в авто з індикатора знімається захисна плівка. По мірі зношування маркер змінює колір – це вказує автовласнику на необхідність заміни. Про те, як поміняти гумки на двірниках, вказується у паспорті виробу.

Якщо двірники на машину не мають такого індикатора, слід контролювати їх стан у процесі експлуатації. Знос виробів визначають за такими ознаками:

  • Смужки. Двірники на авто залишають після роботи смужки на склі. Причинами такого прояву є знос щіток або налипання частинок бруду до гумової вставки. Якщо очищення краю гумки не змінить ситуацію, необхідна заміна гумки або щітки повністю. У нашого співробітника можна уточнити, як здійснити підбір двірників до авто.
  • Ривки. Якщо спостерігаються ривки і чується шум від тертя під час роботи щіток, причина може бути у зносі двірників чи пошкодженні вітрового скла. У першому випадку потрібно замінити щітки, у другому – необхідна заміна автоскла.
  • Неочищені ділянки. Якщо на склі після роботи щіток залишаються неочищені зони, причина може бути у деформації гумки. Вирішення проблеми – заміна гумок або повністю двірників.

Замінити гумки чи повністю двірники можна самостійно. Про те, як поміняти щітки склоочисника, можна переглянути майстер-клас в інтернеті. Але варто пам’ятати, якщо виконати заміну непрофесійно, може спостерігатись нерівномірний тиск вироба на поверхню скла. В цьому випадку щітка може дряпати поверхню автоскла, а також скло не буде якісно очищатися.

Ви можете скористатися послугою по заміні щіток в нашому центрі Carglass в м. Київ. Ми знаємо як поміняти двірники якісно та за доступною ціною. Будь ласка, враховуйте, що щітки ми міняємо тільки, якщо у нас зроблена установка або ремонт автоскла.

Звертайтеся!  044 221 20 97

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Записатися на сервiс

Iнші статті

Получить консультацию специалиста





Згоден з Політикою конфіденційності

закрыть