Поки Ваше авто в роботі, Ви можете попити каву/чай та відпочити або попрацювати з безкоштовним Wi-Fi.

Повернутися в блог

Що робити, якщо автомобільне скло покривається конденсатом зсередини?

потеет стекло авто изнутри

Автомобілісти часто стикаються з тим, що на автосклі зсередини утворюється конденсат. Але чому “потіє” лобове скло? Давайте проаналізуємо всі можливі причини. Деякі з них вимагають мінімального втручання для усунення і за часом це займає не більше 5 хвилин.

 

Основні причини, через які відбувається запотівання лобового скла

Отже, ми зібрали всі найпоширеніші причини запотівання лобового скла. Ось чому тут може утворюватися конденсат:

  • Висока вологість повітря. Як правило, потіє лобове скло під час дощу. Якщо ви виявили цю проблему в суху погоду – потрібно продовжувати шукати.
  • До речі, також потіє лобове скло при включенні пічки, тоді вологе повітря підніматиметься і осідатиме на склі.
  • Забруднення фільтра салону. Саме з цієї причини конденсат на автосклі з’являється найчастіше. Усувається така проблема досить просто: досить просто поміняти фільтр.
  • Порушення в роботі (засмічення) системи кондиціонування. Щоб дізнатись чи не в цьому причина, досить перевірити відповідні отвори на предмет відсутності сторонніх елементів та, за необхідності, прочистити їх.
  • Засмічення у зоні дренажних отворів. Найчастіше вони виникають після дощу, коли через потоки води під капот потрапляє багато бруду, шматочки сухого листя, різноманітне сміття. Саме через це і забиваються зазначені отвори, а значить, нормального дренажу не відбувається.
  • Якщо в салоні висока вологість повітря. Наприклад, таке може бути, якщо напередодні проводилося чищення елементів салону і вони не встигли достатньо  просохнути . Також, це можуть бути мокрі килимки або вологі чохли сидінь, якщо до цього вони знімалися для прання або віддавалися в хімчистку. У будь-якому випадку, всі подібні причини можна пов’язати один з одним. До речі, ефект від вологості в салоні посилюється, якщо включити кліматичну систему на обігрів — тоді вологе повітря буде підніматися і осідати на склі.
  • Якщо у шумоізоляційних покриттях накопичилася волога. Більшість з тих матеріалів, що використовуються для шумоізоляції, відрізняються хорошою абсорбуючою здатністю. Така їх особливість” активізується ” в дощ, особливо якщо доводиться багато їздити по калюжах.

Як бачите, причин, через які потіє лобове скло всередині авто, може бути кілька. І усунути їх в більшості випадків можна за допомогою профілактики.

 

Пітніє лобове скло – як забезпечити профілактику?

Ось що потрібно робити, щоб уникнути появи конденсату на лобовому склі:

  • протирайте автомобільне скло зовні і зсередини, використовуючи спеціальні засоби, що перешкоджають скупченню конденсату (їх ще називають “антифог”);
  • активуйте  функцію забору зовнішнього повітря та ,  роботу кондиціонеру: цей спосіб демонструє високу ефективність, але вирішує проблему тільки на короткий проміжок часу (крім того, використовувати кондиціонер, коли на вулиці холодно, вкрай небажано, оскільки це призводить до тріщин скла);
  • своєчасно міняйте  фільтр салону: за рекомендацією більшості виробників транспортних засобів, це потрібно робити кожні 20 тисяч кілометрів пробігу;
  • регулярно виконуйте чистку отворів системи клімат-контролю або кондиціонування;
  • дренажні отвори, що знаходяться під капотом, теж потрібно регулярно перевіряти на предмет відсутності забруднень;
  • весь текстиль, який використовується в салоні, враховуючи обивку сидінь, чохли, автомобільні килимки тощо – повинні бути сухими;
  • якщо ви помічаєте, що сильно потіє лобове скло лише після того, як поїздите під зливою – варто як слід просушити шумоізоляцію.

Всі ці прості правила дозволять повністю позбутися від проблеми, коли пітніє лобове скло зсередини. Відповідно, у водія завжди буде гарний огляд на дорозі. Якщо ж є проблеми з автосклом, які не вирішуються простою профілактикою, і вам потрібний ремонт автоскла або заміна, зверніться в наш спеціалізований центр з обслуговування автомобільного скла Carglass. Ми виконаємо огляд та надамо Вам професійну консультацію.

Звертайтеся!

044 221 20 97

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Записатися на сервiс

Iнші статті

Получить консультацию специалиста





Згоден з Політикою конфіденційності

закрыть