Поки Ваше авто в роботі, Ви можете попити каву/чай та відпочити або попрацювати з безкоштовним Wi-Fi.

Повернутися в блог

Як уникнути чотирьох найнебезпечних ситуацій на дорозі?

опасные дорожные ситуации

Пізньої осені та взимку, коли починає сильно сніжувати, безпека використання транспортного засобу падає у рази. Розкажемо про те, які небезпечні ситуації на дорозі вас можуть чекати, а також про те, як їм протистояти.

 

Втрата контролю

Сніг робить трасу дуже гладкою та слизькою, тому під час поїздки легко втратити контроль над автомобілем, якщо він, у свою чергу, втрачає зчеплення з дорогою. Колеса автомобіля виходять з-під контролю, машину заносить.

Щоб цього не сталося, з настанням холодів:

  • Замініть літні шини зимовими аналогами. Зимові шини спеціально розроблені, щоб забезпечувати краще зчеплення з дорогою та підвищити контроль над автомобілем під час руху по снігу.
  • Під час їзди зберігайте відстань між вашим автомобілем та автомобілем попереду вас. Забезпечте більший гальмівний шлях, ніж зазвичай, щоб уникнути різкого гальмування, особливо під час руху вниз схилом.
  • Рухайтеся повільніше і будьте особливо обережними на мостах, шляхопроводах і в затінених місцях, де може утворитися крига.
  • Не використовуйте круїз-контроль на засніжених або зледенілих дорогах.

Обмежена видимість

Похмурий день та снігопад можуть серйозно погіршити видимість під час руху взимку. Ці фактори заважають орієнтуватися у просторі та бачити, що роблять водії навколо вас. Це підвищує ймовірність ДТП.

Щоб уникнути цього, придбайте та встановіть нові щітки склоочисника. Завжди тримайте в машині щітку для прибирання снігу або скребка. Також:

  • Перед настанням зими обов’язково зверніться до сервісного центру для діагностики. Якщо виявлено пошкодження лобового скла автомобіля, необхідно ліквідувати скол. Відновлення скла автомобіля не займе багато часу, але підвищує безпеку експлуатації транспортного засобу взимку. Доступний ремонт та заміна автоскла з виїздом. Це звільняє наших клієнтів від необхідності приїздити до сервісного центру. Залиште заявку менеджеру, і мобільна бригада у призначений час привезе та встановить надійне лобове скло.
  • Погана видимість може виникнути і всередині автомобіля. В залежності від того, яке лобове скло встановлено (сертифіковане або недороге підроблення) і чи працює обігрівач належним чином, конденсат на внутрішній стороні утворюватиметься чи ні.

Чим небезпечні фури?

Для тих, хто переміщається на легковому автомобілі, їхати за вантажівкою-фурою дуже небезпечно. Особливо, якщо пересуватися занадто близько. Якщо ваш транспортний засіб буде знаходитися практично впритул, то водій фури може навіть і не підозрювати, що ви їдете за ним. Тобто, він просто не буде бачити вашого авто. Це загрожує зіткненнями, якщо раптом вантажівка різко загальмує.

Ще одна небезпека полягає в тому, що з-під коліс довгомірних фур вилітає суміш снігу з сіллю, камінням і гравієм, а все це може або істотно погіршити огляд, або потребувати ремонт пошкоджень лобового скла. А якщо пошкодження вітрового скла не підлягає відновленню, врятує ситуацію тільки заміна лобового скла.

Як уникнути подібних ситуацій? Дотримуйтесь наших рекомендацій:

  • ніколи “не притуляйтеся” занадто близько до вантажівки, особливо взимку;
  • намагайтеся не їхати паралельно з фурою занадто довго, так як великовантажний транспорт часто заносить;
  • завжди дотримуйтесь безпечної відстані при русі за великогабаритними транспортними засобами: вона повинна становити як мінімум 2 корпуси авто;
  • безпечної дистанції потрібно дотримуватися в будь-якому випадку, незалежно від того, як саме ви рухаєтеся — спереду, ззаду або збоку.

Чим небезпечна спеціальна снігоприбиральна або сільськогосподарська техніка?

Снігоприбиральні машини відносяться до найбільш габаритної колісної спеціальної техніки. Вони відрізняються великою шириною, і при русі можуть навіть перетинати роздільну розмітку сусідньої смуги. Легкові машини ніколи не повинні рухатися занадто близько до них. Тут існують такі небезпеки:

  • у водія снігоприбиральної техніки часто занадто обмежена видимість;
  • ковш снігоочисника завжди трохи ширше, ніж його корпус, і це слід враховувати при обгоні або випереджені;
  • такий транспорт завжди пересувається нижче швидкості потоку, але, якщо ви поспішаєте, то, можливо, пересуватися по вже розчищеної колії буде комфортніше.

Головне — не забувати про безпечну відстань.

До розряду “небезпечної” для автомобілістів відноситься і сільськогосподарська техніка (наприклад, трактори і комбайни). У таких машин теж обмежений огляд, є габаритне навісне обладнання. До того ж, вони повільно рухаються. Щоб забезпечити власну безпеку, водій легкової машини повинен поступатися таким транспортним засобам, особливо на поворотах.

Отже, основне правило безпеки говорить — не варто рухатися поблизу габаритних транспортних засобів. І це особливо актуально в зимовий час, коли гальмівний шлях збільшується.

А щоб була хороша видимість на дорозі, зверніть увагу на стан двірників на вашому автомобілі, потрібно своєчасно замінити щітки склоочисника, щоб вони працювали справно та ідеально очищали лобове скло від бруду та снігу.

 

Якщо у вас пошкоджене скло в автомобілі, звертайтеся в наш центр Carglass®!

 

Ми швидко усунемо ремонтопридатний скол на лобовому склі або замінимо скло на нове. Для наших клієнтів доступна установка автоскла по Каско.

 

Телефонуйте 044 221 20 97 або записуйтесь до нас на сервіс на нашому сайті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Записатися на сервiс

Iнші статті

Получить консультацию специалиста





Згоден з Політикою конфіденційності

закрыть